GKS-veckan 2019

GKS-veckan 2019 är nu avslutad. Tävlingarna som ingick var Rosornas Krig, GKS 6+6+6, John Deere Classic och GKS jubileumstävling, 90-årsgolfen.

Totalt deltog nästan 400 medlemmar och gäster på tävlingar och festligheter.

Rosornas Krig

Golfveckan på GKS inleddes traditionsenligt med matchspelet Rosornas Krig. I underbart vackert sommarväder kämpade 22 glada par om varje viktig poäng i matchen.

När sista bollen var på 18e greenen var ställningen 1 upp för det Röda laget. Vad händer om det Vita laget vinner sista poängen och det blir lika? Jo, då får det bli putt-tävling! Men det behövdes inte - sista poängen gick till de röda.  Det blev väldigt trevlig stämning vid lunchborden i väntan på prisutdelningen. Eftersom årets vecka är 90-års-jubileumsvecka, fick även det förlorande laget pris, vilket var en mycket glad överraskning.

Många deltagare sade, att detta är en rolig tävling. Vi borde ha mer matchspel!

Resultat:

1. Röda laget 6,5

2. Vita laget 4,5

Grattis till vinnarna, Röda laget!

GKS 6+6+6

I underbart, lite för vackert sommarväder (29°) kom 52 par till start.

Formatet 6+6+6 är enligt många spelare, en väldigt rolig tävling. Det är en partävling, där de första 6 hålen är fyrboll (bästboll). Därefter blir det 6 hål med foursome och de sista 6 hålen är greensome. Trots värmen blev det väldigt bra resultat.

Segrade gjorde Tinna Gerreklint Mohlin och Jörgen Mohlin på fina 43p. De följdes av Suzanne Edin och Ronny Johansson, 42p och Iréne och Rolf Nåmark, 41p.

Vår ordförande Johan Wijkström förrättade prisutdelningen och önskade alla välkomna tillbaka till fredagens singeltävling och så den stora jubileumsdagen på veckans sista dag.

John Deere Classic

Tredje tävlingen i GKS-veckan, John Deere Classic, sponsrades av vår maskinleverantör Bil & Traktorservice som är återförsäljare för John Deere.

Det spelades slagtävling i A-klassen och slaggolf i B-klassen. Strålande sol och snabba greener bidrog till en härlig runda för deltagarna.

Vi gratulerar vinnarna: Joakim Bloom 69 netto i A-klassen och Jakob Tham 68 netto i B-klassen. Scratchpriset gick till Mats Candinger på 70 slag brutto.

Resultat A-klass: 1:a Joakim Bloom  69   Resultat B-klass: 1:a Jakob Tham 68
  2:a Mats Candinger  71     2:a Åsa Bloom 70
  3:a Alexander Nordahl 71     3:a Mette Camp 74
  4:a Veronica Bane 72     4:a Marie Olsson 74
  5:a Andrew Nehaul 72     5:a Staffan Olsson 75

90-årsgolfen

Vilken avslutning på GKS Golfvecka!

Vi hade en underbar dag i det fina vädret på vår bana som är i ett fantastiskt skick. Tack till alla 176 deltagare som bidrog till den goda stämningen på den avslutande jubileumstävlingen. Vi gratulerar särskilt Joakim Bloom till vinsten i putt-KM och Jockes lag som även tog hem vinsten i jubileumstävlingen.

Ett stort och hjärtligt tack till våra krögare Ammi, Per och deras personal för en väl genomförd dag från tidig morgon till sen kväll! Allt fungerade utmärkt med den suveräna grillbuffén som kronan på verket. Och tack för ett fint prisbord.

Tack till vår personal och Peter och Kia för er hjälp och ert engagemang, det är alltid uppskattat.

I samband med GKS 90-års tävling så genomfördes dragningen i vårt jubileumslotteri. Flera lyckliga vinnare gick hem med fantastiska priser. Vi tackar Pro Swede Golf, Saltis Järn och Färg, Synsam, Holmen Kök & Bar, Restaurang Handelshuset, ICA Supermarket, Saltsjöbil, Style by Charbel, Skandar Import, Eva-Marie Åkesson, michel professional haircare, Hälsokraft. Panda Express, Mandaz ur och Saltsjöbadens Sko och nyckel för deras bidrag till vinstbordet i detta lyckade lotteri.