Nyheter

Information 2020-09-28

Årets sista Seniorgolf spelades 22/9, även denna gång med fullt deltagande, drygt 60 spelare.  Segrare blev Sven Rinman, STORT GTATTIS Sven!!

Årets senioraktiviteter har ju begränsats i första hand p.g.a pandemin men även beroende på klubbledningens njugga inställning till våra aktiviteter, gäller såväl herrar som damer.  Många seniorer har frågat Seniorkommittén vad vi planerar för nästa år. I dagsläget har vi inget svar och ber att få återkomma.  Du som har synpunkter hör gärna av er oss i kommittén och framför även gärna dina synpunkter till representanterna i klubbens styrelse.  Klubbens höstmöte kan förhoppningsvis hållas på vanligt sätt och då bör du ta tillfället i akt att framföra dina synpunkter.

Information 2020-09-13

I helgen har det spelats KM (för herrar) + Kategori-KM

För de kategorier som seniorkommittén vänder sig till spelades i år endast H60-klassen. H70- och H80-klasserna inställdes "p.g.a Corona", däremot var det möjligt för äldre att delta i H60 (logik?)

Klubbmästare i H60 blev Göran Östlihn med 159 slag närmast följd av Christer Andersson med 161, STORT GRATTIS!!

Ilmari Rennelind deltog i H60 med den äran och kom på 4:e plats. STARKT SPELAT Immo

Information 2020-09-13

I veckan spelades årets näst sista Seniorgolf med drygt 60 deltagare. Vi gratulerar dagens segrare Eric Kusoffsky.  De 12 främsta har presentkort att hämta hos Kia i shopen (prislistan hittar du på klubbens hemsida).

Sista seniortävlingen spelas 22/9, redan i dag har vi ca. 40 anmälda så se till att anmäla dig snarast.

Nu när hösten är i antågande  och banan börjar bli blöt vill vi på förekommen anledning, två av spelarna i tisdags fick uppsöka Nacka Närakut, uppmana er alla att se över era skor. När satte du in nya dobbar senast?  Kia kan hjäla till och se till att ni får vad ni behöver.

Information 2020-08-31

I dag har vi för första gången i år noterat att hösten är i antågande.  Som framgår av Kalenderna är det endast två av seniorkommittens planerade aktiviteter som har fått OK från klubbens styrelse, nämligen Seniorgolf 8/9 och 22/9, passa på att anmäla dig till dem i god tid.

Det finns ytterligare en möjlighet att spela tävling, nämligen att delta i Kategori-KM som spelas 12-13/9. Tyvärr kommer GKS, till skillnad från många andra klubbar, inte att ha H70- och H80-klasser.  Vill du som är 70+ spela får du anmäla dig till H60 klassen.  H60 spelas från gul tee, 18 hål på lördag och 18 hål på söndag för dem som klarar "cutten".

Information 2020-08-31

I dag spelade vi en av de få aktiviteter vi har lyckats hålla liv i detta speciella år, nämligen Klubbmatchen mot Nacka GK.

När vi möttes på Nacka i våras vann vi med 7,5 - 4,5, nu lyckades Nacka ta revansch  och vann med 7-5.  Resultat av de idiviuella matcherna hittar du under fliken Klubbmatcher/resultat

Information 2020-08-20

Nu har vi tilldelats två nya datum i september för seniorgolfen.

Tisdagen den 8: onde och tisdagen den 22:a går dessa tävlingar av stapeln.

De två avslutande tävlingarna spelas som singeltävlingar dvs. som separata tävlingar. Någon mer mixedtävling blir det inte i år. Vi hoppas på ett mer normalt år nästa år och där vi kan få in fler tävlingar med damerna.

Tisdagen den 8 september startar vi efter damerna och den avslutande tävlingen den 22 startar vi tidigt dvs. före damerna.

Glöm inte att anmäla dig till som vanligt till dessa två tävlingar.

 

Information 2020-07-25

Senior-/Herrgolf NYTT! 50+ och uppåt!

 Vi har fått ok att fortsätta med seniorgolfen under augusti. Det finns nu två tävlingar varav en mixedtävling med damerna inplanerade och inlagda i klubbens tävlingskalender!

De aktuella datumen är:

 • Tisdagen den 11 augusti Mixed lagtävling med damerna(två damer och två herrar i samma lag) samt individuell herrtävling. Läs mer om detta i tävlingsprogrammet.
 • Tisdagen den 25 augusti singeltävling herrar. Vi startar före damerna.

Anmälan sker som vanligt digitalt där också betalning skall göras i första hand!

OBS Liksom i övriga tävlingar på klubben gäller att om du inte avbokar ditt deltagande i en tävling innan lottning skett så återbetalas ej avgiften.


Poängligans upplägg med ackumulerade resultat från senior/poängligan över hela säsongen(summan av de 12 bästa resultaten) kommer av förklarliga skäl att utgå i år.

 • Varje deltävling, två är genomförda under juli i skrivandets stund, kommer räknas och prisas som separata tävlingar där de 12 första spelarna kommer att erhålla en värdecheck att gälla och användas i shopen.
 • För de två tävlingar som redan spelats kommer värdechecken till pristagarna att fästas på kommande tävlingars scorekort. Om någon inte har för avsikt att delta något mer så får ni kontakta oss i kommittén så löser vi det.

Vi hoppas naturligtvis att tävlingarna kan fortsätta också i september men beslut om detta får vi återkomma till.

 • För alla vår trivsels skull respekterar vi och följer klubbens Coronaregler samt åtnjuter även de regler som gäller och i vissa fall även underlättar spelet på banan.
 • Glöm inte heller att laga nedlagsmärken på greenerna med tanke på dina medtävlares skull i bollarna efter.

Vi ser fram emot de kommande två tävlingarna och speciellt tävlingen tillsammans med damerna som vi hoppa skall bli ett stående inslag några gånger per säsong framöver.

Vi hoppas också att de 50 plussare som ännu inte prövat på att vara med i våra tävlingar skall göra ett besök i dessa trivsamma tävlingar och mäta sina färdigheter med 60 plussarna.

See you on tee!

Seniorkommittén

Information 2020-07-09

Så till slut har vi kommit igång med Seniorgolfen.  Vår första tävling hade rekorddeltagande, 64 spelare, och det var ett antal spelare som inte fick chansen ett vara med.

Dagens vinnare blev Claes Weyden på 38p med Bo Dimert på andra plats också med 38p.  Claes vann med bättre SHCP (spelhandikap)

Nästa tävling spelas 21/7 och med tanke på intresset är det viktigt att anmäla sig i tid, först till kvarn...

I dagsläget har klubbens styrelse endast gett oss OK att tävla 21/7,  Seniorkommittén gör sitt bästa för att få spela samtliga veckor resten av säsongen.  Om någon av er träffar någon i klubbens styrelse är det inte fel att påpeka att du uppskattar dessa tävlingar och gärna ser att de återkommer varje vecka. 

 

Information 2020-07-05

P.g.a. begränsad tillgång till bilar den 7/7 har vi behövt göra vissa ändringar i startlistan.

Nya starttider till er som berörs skall ha skickats ut via GIT, för säkerhets skull v.v. kolla tid starttid på klubbens hemsida - Tävlingsprogram

 

Information 3, 2020-07-02

OBS En första genomgång av bilbokningen till tävlingen 7/7, damer och herrar, visar att vi måste pussla om i startlistan för att få det att funka så bra som möjligt.  Ny information med ev nya starttider kommer under helgen

 

Information 2, 2020-07-02

Tävlingen 7/7 är nu lottad.

Du som behöver bil måste själv boka i receptionen

Om du får förhinder, v.v. meddela receptionen och/eller tävlingsledaren (Hans Lindqvist 070 687 91 79) snarast. 
Vi har spelare på reservlistan

 

Information 2020-07-02

Intresset för vår tävling 7/7 är stort och eftersom vi max kan ta emot 60 spelare så stänger vi anmälan kl 13.00 i dag.

Vid överanmälan gäller att de 60 första på anmälningslistan kommer med, övriga hamnar på reservlistan.

Lottning kommer att ske torsdag em.

 

Information 2020-06-25

Till dig som är 50+ Herre och länge längtat till att få fylla 60 för att kunna delta i Seniorgolfen/Herrgolfen får nu äntligen chansen.

Ni är nu inkluderade och välkomna att delta i tävlingar inom Seniorkommitténs ramar. Tävlingsformen är poängbogey.

 

För dig som vill anmäla dig så är första tävlingstillfället är 7/7 med första start ca 10.00

____________________________________________________________________________

Information 2020-06-22

En uppdaterad Kalender för Seniorkommitténs planerade aktiviteter för resten av säsongen hittar du under fliken Kalender.
Kalenderna gäller under förutsättning att klubbens styrelse ger OK

______________________________________________________________________________________________

Information 2020-06-22

Nu startar vi upp!

Tävlingsförbudet är släppt av myndigheter och förbund fr.o.m. den 1 juli. Nu kan vi dra igång Poängligan igen dock i reducerad form. Vi har två tävlingar bokade under juli, tisdagarna 7 och 21 juli.

 Den begränsade tävlingsverksamheten grundar sig främst på det rådande höga bokningsläget och en utvärdering kommer att ske senare i juli om den fortsatta tävlingsverksamheten sensommar och hösten. Mer om detta kommer m.a.o. senare i juli.

 Då vi år spelar samma dag som damgolfen varierar vi starttiden på dagen. Den 7:e spelar vi på eftermiddagen och den 21 spelar vi på förmiddagen.

Gå som vanligt in på Min Golf eller på klubbens hemsida och boka in dig till tävlingen. Betalning sker i samband med bokningen eller i receptionen. Kostnad per tävling är 50: -.

Viktigt är att alla följer och respekterar rådande förhållningsregler avseende Coronapandemin både för era medspelare, dig själv och klubben.

 Banan är i toppskick och de flesta har många rundor redan i kroppen så det mesta borgar för fin golf och trevlig samvaro i ordnade former!

Välkomna!

 Seniorkommittén!

__________________________________________________________________________________________

Information 2020-05-13

Årets SM-vecka som skulle ha spelats i Örebro Golfdistrikt är inställd p.g.a. Corona pandemin.

Ni som hade tänkt att delta i singel spel eller äkta makar och två generationer får försöka nästa år,  även då så arrangeras tävlingarna av samma distrikt.

---------------------------------------------------------------------------------------

Information 2020-05-12

 

GolfPoolare

Nu har första rundan gått av stapeln och förhoppningsvis har ni haft en härlig golfupplevelse även om det kom lite snöblandat mot slutet.

Vi siktar på att spela nästa gång kring kl.12:00 den 19 maj. Den senare golftiden beror på banarbete som skall utföras under förmiddagen.

 • Boka snarast en tid för spel via MinGolf eller receptionen.
 • Spelordningen bestäms senare och meddelas i bokningsbekräftelse till deltagarna.

Vi får på detta sätt en mixning i bollarna så att ni får spela med alla och lära känna fler.

Efter rundan bokar ni er speltid för nästkommande vecka.

OBS! Glöm inte att titta på nyhetsfliken under seniorkommitténs på hemsidan då och då!

 

Här kan ni se de första deltagarna i GolfPoolare

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information från Seniorkommittén 2020-05-05

 

GolfPoolare!

 

Intresset har varit stort och vi är glada att kunna starta upp första rundan tisdagen den 12 maj.

Ni som anmält er på GolfPools-listan (just nu 13 st.) kommer att lottas in i bollar enligt nedanstående:

 • Starttider finns reserverade mellan 08:00 – 08:40 tisdagen den 12 maj (8:00, 8:10, 8:20, 8:30, 8:40)
 • Anmälan sker till kansliet senast fredag den 8 maj kl. 16:00.
 • Kansliet sätter ihop bollarna beroende på antalet anmälda och meddelar bokningsbekräftelse på sedvanligt sätt. 
 • För ickemedlemmar gäller sedvanlig greenfeeavgift

Vid första tillfället, den 12 maj, finns tider reserverade för Golfpoolarna.

 

För att hålla Golfpoolarna igång bokar ni sedan in er själva på speltid kommande tisdag. Säg till i receptionen när ni spelat er runda så hjälper de er med att boka speltid med Golfpoolare.

Vi fortsätter med detta upplägg så länge tävlingsförbudet gäller och så länge intresse finns hos GolfPoolarna.

Vår förhoppning är att ni skall få många trevliga rundor tillsammans.

______________________________________________________________________________________________________________

 GolfPoolare!

Då seniorgolfens tävlingsaktiviteter är inställda fram till den 30 juni riktar vi oss till de seniorgolfare som inte har några golfpartners under de rådande omständigheterna med Coronapandemin. Många är aktiva och har sina golfkompisar att spela med men inte alla som förlitat sig på Seniorgolfens aktiviteter.

 

Vi undersöker intresset för de som önskar spela men inte har någon golfpartner och hur vi kan hjälpa till med detta.

 

Anmäl ditt intresse till receptionen på klubben, 08-717 01 25, så kan vi kanske hjälpa till att hitta en spelpartner åt dig i samma situation!

 

Intresseanmälan skall vara på plats till den 4 maj så återkopplar vi om hur vi går vidare.

 

Namn, Golf ID samt ett telefonnummer så vi kan nå dig!

 

 

 

 

 

Seniorkommittén informerar – 2020-04-07

Seniorgolfen

Med anledning av den senaste informationen(7 april) från vår Klubbchef Mats Candinger avseende öppnandet av 18 hålsbanan på Skärtorsdagen samt att tävlingsförbud råder tillsvidare fram till den 30 juni beroende på den pågående coronapandemin kommer här lite aktuell kompletterande information från Seniorkommittén.

Det blir en försenad uppstart av våra Seniortävlingar till tävlingsförbudet släpper. När situationen förändras kommer vi att meddela och uppdatera tävlingsprogrammet för seniorerna säsongen 2020.

Redan nu kan ni finna lite nyheter för säsongen på vår hemsida under Kommittéer/ Seniorkommittén. Där finner ni information och pågående uppdatering runt seniorgolfen, poängligan, PG Golfen m.m. Där finner ni också en ny flik i rullgardinsmenyn som heter Nyheter, där vi löpande lägger all information gällande seniorgolfen.

 • Den största förändringen i år är att när tävlingssäsongen kommer igång är att våra tävlingar kommer att gå av stapeln på tisdagar istället för torsdagar med några få undantag.
 • Vi kommer att spela några mixtävlingar med damerna.
 • Vi slår ett slag för PG Cupen och hoppas locka fler deltagare.
 • Avgående och nya medlemmar i Seniorkommittén

Det är förstås tråkigt att vi inte kan starta upp tävlingsprogrammet nu när vi verkar få en riktigt tidig banöppning av både 9-håls- och 18-hålsbanan men det ger istället möjligheten till många tränings-ronder inför tävlingssäsongen och sist men inte minst den sociala kontakten på behörigt avstånd.

 

Seniorkommitténs medlemmar önskar er alla

Glad Påsk

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information från Seniorkommittén 2020-04-03

 

Med anledning av Coronaviruset har SGF i dag, 3 april, beslutat följande:

Stopp för all tävlingsverksamhet

 1. Inga förbundstävlingar till och med 30 juni 2020

Förbundstävlingar där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation ska inte arrangeras under tiden 30 mars – 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

 1. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

 

Mer info kommer från GKS och oss i Seniorkommittén

 

Information från Seniorkommittén (20-03-22)

 Golfsäsongen 2020

Årets säsong har fått en osäker start p.g.a. Coronaviruset. Seniorkommittén har börjat planeringen för säsongen och de planerade aktiviteterna för maj och juni hittar du under fliken Kalender.

Just nu planerar vi inte att ha något Uppstartsmöte inför säsongen.  Information om planerade aktiviteter och nyheter kommer du att hitta här och i Nyhetsbrev.

Den stora ändringen för oss Seniorer i år är att Seniorgolfen – Poängligan kommer att spelas på tisdagar, med vissa undantag då vi spelar på torsdagar. Anledningen till ändrad speldag är krav från klubben att frigöra bokade tider på torsdagar. På tisdagar har vi samordnat våra tider med Damkommittén, varannan tisdag startar vi före damerna och varannan efter. Starttider finns angivna i Kalendern. Vi kommer även att ha 4 mixedtävlingar tillsammans med damerna.

Nästa nyhet är att Säsongsavgiften för deltagande i Poängligan har slopats, du skall i fortsättningen betala 50 SEK varje gång du deltar. Anledningen är i första hand att säsongsavgifterna ställde till administrativa problem för klubben.  Betalningen sker lämpligtvis via min.golf när du anmäler dig.  Det är på samma sätt som du anmäler dig till övriga klubbtävlingar, det är också så damerna har gjort de senaste åren.  Om du inte vill använda min.golf för betalning finns det möjlighet att betala via receptionen.

Anmälan till spel i Poängligan skall ske:
Speldag tisdag                    senast fredag 12.00
Speldag torsdag                  senast tisdag 12.00

En nyhet i Poängligan är att ditt slutresultat kommer att vara summan av dina 12 bästa ronder.

Information om övriga aktiviteter hittar du under respektive flik är på hemsidan.

I år kommer du att se en ”föryngrad” seniorkommitté, efter ca 20 år i tjänst har Owe Jonsson och Lennart Malmborg slutat.  Vi som kommer att jobba i kommittén i år är:

Per Sjöborg   Ordf
Håkan Fridh
Ove Larsson
Kalle Lindberg
Hans Lindqvist
Dan Myhrman