Nyheter

 

Senior Nytt 9

Torsdagsgolfen!

På torsdag den 1 september är det dags igen. Vi spelar årets sista slaggolf, traditionsenligt första tävlingen per månad.

  • En tävling i tävlingen är den om Golfklubban där alla som fyller 60 i år och äldre deltar (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).
  • Naturligtvis räknas också resultatet in för alla som deltar i torsdagens tävling i Poängligan 2022 dvs. de 20 första placeringarna tilldelas poäng i fallande ordning från 20 till 1. Ställningen i Poängligan 2022 kan du följa i funktionen Order of Merit.

PÅMINNELSE:

Göran Claesson Senior Trophy H60+

Den årligen återkommande populära tävlingen spelas måndagen den 5 september. Glöm inte anmäla dig!

Kategori KM H70 och H80

Flyttas till den klubbgemensamma K KM dagen. Speldagen är blir lördagen den 24 september.

 

Välkomna!

Seniorkommittén

Senior Nytt 8

Torsdagsgolfen!

På torsdag den11 augusti är det dags igen. Vi spelar slaggolf traditionsenligt första tävlingen per månad.

  • En tävling i tävlingen är den om Golfklubban där alla som fyller 60 i år och äldre deltar (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).
  • Ytterligare en tävling i tävlingen är för de som är 80+ som tävlar om säsongens OD-Pokal (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).
  • Naturligtvis räknas också resultatet in för alla som deltar i torsdagens tävling i Poängligan 2022 dvs. de 20 första placeringarna tilldelas poäng i fallande ordning från 20 till 1. Ställningen i Poängligan 2022 kan du följa i funktionen Order of Merit som nu är i gång.

PT Golfen

Torsdagen den 18 augusti ersätts vår torsdagsgolf med en uppdaterad tävling PT Golf. Lockande prisbord om inte annat! Spelform: 4-boll bästboll 2-mannalag slag.

Göran Claesson Senior Throphy H60

Den årligen återkommande populära tävlingen spelas den 5 september vill vi också påminna om.

Kategori KM H70 och H80

Den 15 september inkluderar vi rubricerade tävlingar i vår ordinarie Seniortour. Du som anmäler dig som vanligt till torsdagsgolfen skall också anmäla dig H70 eller H80 om du vill delta i dessa och uppfyller ålderskvalifikationen.

De som sedan går vidare spelar även dagen efter dvs. fredagen den 16 september. Starttider ordnas i ett senare skede.

 

Välkomna!

Seniorkommittén

 

Senior Nytt 7

Torsdagsgolfen!

På torsdag 9 juni är det dags igen. Vi spelar den inställda slaggolfen från förra veckan som regnade inne.

En tävling i tävlingen är den om Golfklubban där alla som fyller 60 i år och äldre deltar (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).

Ytterligare en tävling i tävlingen är för de som är 80+ som tävlar om säsongens OD-Pokal (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).

Naturligtvis räknas också resultatet in för alla som deltar i torsdagens tävling i Poängligan 2022 dvs. de 20 första placeringarna tilldelas poäng i fallande ordning från 20 till 1. Ställningen i Poängligan 2022 kan du följa i funktionen Order of Merit som nu är i gång.

Vi har efter önskemål infört möjligheten till sen alternativt tidig start igen.

Välkomna!

Seniorkommittén

Senior Nytt 6

Torsdagsgolfen!

På torsdag 2 juni är det dags igen och denna gång spelar vi säsongens första slaggolf.

En tävling i tävlingen är den om Golfklubban där alla som fyller 60 i år och äldre deltar (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).

Ytterligare en tävling i tävlingen är för de som är 80+ som tävlar om säsongens OD-Pokal (läs mer på hemsidan under Seniorkommittén/Pokal och övriga Seniortävlingar).

Naturligtvis räknas också resultatet in för alla som deltar i torsdagens tävling i Poängligan 2022 dvs. de 20 första placeringarna tilldelas poäng i fallande ordning från 20 till 1. Ställningen i Poängligan 2022 kan du följa i funktionen Order of Merit.

PG Cupen

Vill än en gång påminna om anmälan till PG Cupen. I tävlingsprogrammet under anmälan står det att sista anmälningsdag är den 29 maj men vi förlänger den anmälan till den 31 maj. Därefter sker lottningen. Vi hoppas att vi kan få några ytterligare intresserade deltagare för matchspel. Ta chansen att pröva på spelformen nu när vi kan starta upp den tävlingen i juni på en bana med 18 öppnade greener och en fairway som växer till sig mer och mer.

Klubbmatcher

Fredagen den 3 juni spelar gästar Nacka GK oss för att spela den tradionella klubbmatchen.

Seniorkommittén

Senior Nytt 5

Nu duggar nyheterna tätt.

Kategori KM H70 och H80

Efter många kontakter till Seniorkommittén med synpunkter angående tidpunkten för rubricerad tävling har vi fått möjligheten att flytta tävlingen till torsdagen den 15 september med efterföljande spel för de som går vidare till dagen efter. Tävlingsdetaljer kommer att publiceras under helgen. Tävlingsledare blir Hans Lindqvist.

Seniorgolfen/Poängligan

Start äntligen kommande torsdag den 19 maj. Då vi har haft en sen säsongstart vilket troligen ger två mindre antal tävlingar denna säsong kommer vi att reducera antalet meriterande antal tävlingar till 10 st. (normalår 12 st.).

Vidare har funktionen tidig eller sen start tagits bort som tillval vid tävlingsanmälan. Det underlättar lottningen samt skapar en större spridning och möjlighet att lottas in med nya spelkompisar. I de fall särskilda skäl och önskemål finns kan du kontakta tävlingsledaren Ove Larsson.

Seniorkommittén

Senior Nytt 4

 Lite av varje!

Nu är det nära tills vi kommer ut på den efterlängtade premiärrundan på 18-hålsbanan och första tävlingen i poängligan den 19 maj! Du har väl inte glömt att anmäla dig.

Några saker andra aktiviteter att göra er uppmärksamma på finner ni nedan.

”Dam bjuder upp herre”

Denna tävling anordnas av Damkommittén den 24 maj. Då det kan finnas damer som inte hittat någon lämplig herre att ”bjuda upp” men ändå vill spela så har DK upprepat samma möjliga lösning som i fjol nämligen, möjligheten öppnas för en herre att anmäla sitt intresse att bli uppbjuden av en dam. Ingen garanti men en möjlighet!

I receptionen på klubben finns en lista där du kan lista ditt intresse att bli uppbjuden men som sagt, ingen garanti! Lottningen sker den 20 maj och då vet du om du kommit med!

PG Cupen

Du har väl inte glömt att anmäla dig till PG Cupen. Sista anmälningsdag är den 31 maj men varför inte redan idag!

Göran Claesson Trophy

Denna populära tävling spelas den 5 september. Det är långt dit men tiden går fort så varför inte anmäla dig redan idag!

 

Seniorkommittén

Senior Nytt 3

Anmälan till PG Cupen 2022

Nu drar vi snart igång PG Cupen och öppnar upp anmälningslistan som ligger under MinGolf/tävling Anmälning till PG Cupen igen och hoppas att ni skall lockas av möjligheten att pröva på Matchspel där även förloraren har en andra chans att gå vidare och vinna!

Läs mer om Cupens upplägg på hemsidan under Kommittéer/Seniorkommittén/PG Cupen. Klicka på den fliken så finner du en ny flik med reglerna för tävlingen.

Kostnaden för att delta i tävlingen är 100: -.

Ytterligare information lämnas av Dan Myhrman 0708179915 och Email bild_dan@hotmail.com .

Seniorkommittén

Senior Nytt 2

Påminnelse!

 

Vill med detta mail påminna om vårt kommande uppstartsmöte kl. 14,30 torsdagen den 28 april.

Förhoppningsvis kan vår klubbchef Robert ge oss (positiva) besked angående klubben och banans status och öppnande m.m.

Peter Hansson mer om sin verksamhet och vad som finns till buds i shopen, träning- och lektionsutbudet.

För att vi på bästa sätt skall kunna planera och förbereda mötet med förtäring etc. ber vi att dig att anmäla dig här!

Seniorkommittén!

 

Senior Nytt 1

Välkomna!

Seniorkommittén hälsar er alla välkomna till ett informations-/uppstartsmöte inför vår tävlingssäsong 2022!

Äntligen är det dags att starta upp golfsäsongen 2022 på vår uppgraderade golfbana. Nya fräscha renoverade bunkrar med ny sand, fler träd är borttagna runt banan så ljuset släpps in på fairway och greenområdena och som öppnar upp för nya ”spelvägar” (frivilliga och/eller ofrivilliga) på ett antal hål. Ombyggda snygga greenområden som ger oss nya utmaningar att bemästra.

Nu är det naturligtvis viktigt att vädergudarna står oss bi dvs. med värme och sol så banan kommer i form och att banan kan öppnas för spel.

Det mest glädjande är att vi nästan fördubblat antal speltillfällen för oss seniorer denna säsong mot föregående år.

Efter några år i träda öppnar vi åter upp poängligan som löper över hela säsongen. Den kommande säsongen återgår vi till torsdagar som Seniorernas ordinarie speldag.

Mer om detta tar vi på mötet!

 

Vi träffas i klubbhuset kl. 14,30 torsdagen den 28 april.

Än en gång hjärtligt välkomna!