Seniorkommittén

Seniorkommitténs aktiviteter vänder sig till alla manliga klubbmedlemmar från 60 år och uppåt.
Vår huvudaktivitet är Torsdagsgolfen där du ges tillfälle att spela med nya och gamla spelpartners under olika tävlingsformer.
Seniorerna har också utbyte med  andra klubbar i form av klubbmatcher mot Wermdö GCC och Nacka GK.
Seniorkommittén organiserar även klubbens lag i Stockholmsdistriktets seriespel med lag i H 60-, H 70-, och H 80-serierna.
Om du har frågor eller synpunkter angående seniorkommitténs verksamhet, kontakta gärna någon av kommitténs ledamöter.

Aktuellt

Under denna rubrik kommer korta notiser som t.ex. att en omgång i seriespelet spelats.

Årests planerade aktiviteter hittar du i Kalendern

Ställningen i Poängligan kan du dels hitta här under rubriken "Torsdaggolf/Poängligan", dessutom hittar du ställningen om du går in på min golf/mina tävlingar/genomförda tävlingar. När du klickar på senaste Seniorgolfen så hittar du såväl resultatet från senaste tävlingen som aktulle ställning i Poängligan/Order of Merit

_________________________________________________________________________________________________

Årets aktiviteter är nu avslutade.

Torsdag 4/10 spelades den avslutande Scramblen med avslutande middag och prisutdelning.
Vinnare i tävlingen blev lag Söderberg/Johansson/Myhrman/Bellander med 57 slag.
Fullständig resultatlista finns under fliken Torsdagsspel/Övriga resultat

Nästa års aktiviteter startar som vanligt i april/maj

Poängligan färdigspelades 27/9, de tre bästa blev:

1 Ove Larsson          263
2 Kalle Lindberrg      235
3 Anders Wadström  179

Fullständig resultatlista finns under fliken Torsdagsgolfen/Poängligan

KM för H70 och H80 klasserna spelades 19-20/9.
Första ronden spelades på torsdagen tillsammans med ordinarie seniorgolf och rond 2 spelades på fredag
Här listas de 3 bästa i respektive klass:

H80
1 Owe Jonsson          180
2 Harald Ehrenborg    182
3 Staffan Bellander     183

H70
1 Hans Lindqvist        169
2 Lars Ernqvist           172
3 Anders Wadström    174

OBS! En uppdaterad resultatlista för Golfklubban finns nu under fliken Torsdaggolfen/Övriga resultat. Tack Bo Ahlberg för att du hittade felräkningen.

Vid Torsdagsgolfen 6/9 spelades sista omgången i OD-Pokalen och Golfklubban

I OD-Pokalen segrade Karl-Eric Maravelias på 144 slag före Staffan Bellander 146 och Göran Tamm 152

Golfklubban vanns av Kalle Lindberg på 210 slag före Ove Larsson och Hans Lindqvist på 217

Fullständiga resultat i OD-Pokalen och Golfklubban hittar du under fliken Torsdagsgolfen/Övriga resultat

Ilmari Rennelind blev årets segrare i Göran Claesson Trophy. Imari vann på 70 slag netto två blev Kalle Lindberg på 71. Kalle vann även scrachpriset, bästa bruttoresultat från Gul tee, på 75 slag. Mer information om tävlingen hittar du under fliken Övriga seniortävlingar.

Seriespelet är nu avslutat. Ett stort GRATTIS till H70 Lag 2 som efter en stark spurt vann sin serie.
Slutresultaten i serierna hittar du under fliken Seriespel/Resultat 2018

Veckans klubbmatch mot Nacka GK slutade oavgjort 6-6. Individuella resultat hittar du under Klubbmatcher

GKS tog revansch på WGCC när höstens omgång spelades på GKS 7/8, vi vann med hela 11-5.

Aktuella ställningar i Golfklubban och OD-pokalen finns nu på anslagstavlan och här under fliken Torsdagsgolfen/Övriga resultat.

Nacka vann vårens klubbmatch med 7-5, för individuella resultat se "Resultat klubbmatcher"

Seriespelets första omgång spelades i vecka 21. Våra lag hade en ganska trög start men har alla potential för förbättring. Resultaten hittar du på SGDF's hemsida

Så är äntligen Torsdagsgolfen igång.

De tre bästa 17/5 var:

1. Göran Norman         40 p
2. Ronny Johansson     38 p
3. Claes Weyden          38 p

Övriga resultat hittar du på min golf.

Anmälningslistor för  klubbmatcherna mot Nacka och Wermdö finns nu  på anslagstavlan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------