Tävlingsgrupper

För tjejer och killar (13–21 år) som har kommit lite längre i sin golf och är motiverade golfspelare. Spelarna i denna grupp har förmågan att fokusera och ta instruktioner samt visar ambition och intresse för träningen och tävlandet. Spelarna i denna grupp förväntas delta i tävlingar som exempelvis Teen Tour, JMI mfl och delta i Stockholm Golfförbunds Golfgrabb Sthlm/Golftjej Sthlm.

Träning ges en gång i veckan, i grupper om 8 juniorer, utan sommaruppehåll., samt dagläger på klubben.

Start för träning: 12 april.

Tävlandet kräver föräldraengagemang
I år kommer träningen ge mer utrymme för individuell stöttning och uppföljning vad gäller planering och genomförande av tävlandet. För att den spelande junioren ska kunna tävla behövs även stöttning från föräldrarna i allt från anmälan till skjuts till tävlingarna. För att ge föräldrarna bästa förutsättningarna kommer vi bjuda in alla föräldrar till en informationsträff med fokus på vilka tävlingar man kan spela och hur man anmäler.

Lagledare
Vi söker i år föräldrar som kan vara lagledare tävlingsgruppen. Lagledarens roll än knuten till idrottskommittén och det handlar främst om att bidra med aktiviteter för ökad teamkänsla men också att bidra till bättre förutsättningar för att fler ska komma ut och tävla. Det kan handla om enkla saker som att koordinera skjuts till tävlingar eller följa med till tävlingar för stötta juniorerna eller i samarbete med Idrottskommittén bjuder in andra klubbar för vänskapsmatcher.

Kostnad och anmälan
Ansökan till tävlingsgruppen görs på hemsidan. Träningen kostar 5000 kr och betalas vid anmälan. I träningsavgiften ingår fri tillgång till polletter för egen övning på rangen och en piké för tävling.