Tävlingsgrupper

Tävlingsgrupp

För tjejer och killar (13–21 år) som har kommit lite längre i sin golf och är motiverade golfspelare. Spelarna i denna grupp har förmågan att fokusera och ta instruktioner samt visar ambition och intresse för träningen och tävlandet. Spelarna i denna grupp förväntas delta i tävlingar som exempelvis Teen Tour, JMI mfl och delta i Stockholm Golfförbunds Golfgrabb Sthlm/Golftjej Sthlm.

Träning ges en gång i veckan, i grupper om 8 juniorer, utan sommaruppehåll., samt dagläger på klubben.

Start för träning blir vecka 16. Träningen består av 1 h/vecka och pågår från v 16 till v 39. Under sommaren, v 26-33, kör vi andra träningstidertider och i helgrupp, exakt tid kommuniceras senare.

Samma vecka som träningen börjar bjuder vi in till ett uppstartsläger, 23–24/4, mer information kommer efter anmälan.

Tävlandet kräver föräldraengagemang
Träningen ger mer utrymme för individuell stöttning och uppföljning vad gäller planering och genomförande av tävlandet. För att den spelande junioren ska kunna tävla behövs även stöttning från föräldrarna i allt från anmälan till skjuts till tävlingarna.

  • Föräldrar till tävlingsjuniorer förväntas ställa upp som funktionärer för de tävlingar vi ordnar på klubben. Efter anmälan kommer ni bli tilldelad en dag när ni behöver vara funktionär på klubben. Kan man inte den tilldelade dagen behöver man själv hitta en ersättare.

För att ge föräldrarna bästa förutsättningarna kommer vi bjuda in alla föräldrar till en informationsträff med fokus på vilka tävlingar man kan spela och hur man anmäler.

Lagledare
Vi söker även i år föräldrar som kan vara lagledare tävlingsgruppen. Lagledarens roll än knuten till idrottskommittén och det handlar främst om att bidra med aktiviteter för ökad teamkänsla men också att bidra till bättre förutsättningar för att fler ska komma ut och tävla. Det kan handla om enkla saker som att koordinera skjuts till tävlingar eller följa med till tävlingar för stötta juniorerna eller i samarbete med Idrottskommittén bjuder in andra klubbar för vänskapsmatcher.

Kostnad och anmälan
Ansökan till tävlingsgruppen görs på hemsidan, senast 10 april. Träningen kostar 5000 kr och betalas vid anmälan. I träningsavgiften ingår gruppträning, 2 polletter per tillfälle för egen övning på rangen, 4 st x 25 min privatlektioner och en piké för tävling.

För tävlingarna har juniorerna möjlighet att söka ersättning för anmälan/tävlingsavgift, läs mer här. Ett förtydligande; endast de juniorer som går i träning och har betalt sin träningsavgift har möjlighet att söka ersättning. Läs mer här.

Länkar till tävlingsprogram SGDF och SGF

SGDF juniortävlingar - Stockholms Golfförbund

Juniortävlingar - Golf.se