KNATTETRÄNING SALTSJÖBADENS GK

Knatteträning 2020

Målsättningen med knatteträning är att barn mellan 5 till 7 år (födda 2013–2015), under lättsamma former och umgänge, vill lära sig golf. Verksamheten bygger på engagemang från föräldrarna.

Inför varje termin utses 4–6 föräldratränare som blir ansvariga för gruppträningen. Föräldratränarnas engagemang utgår från en styrgrupp som i samråd med idrottskommittén arrangerar och planerar verksamheten. Övriga föräldrar förväntas av säkerhetsskäl vara närvarande under samtliga träningar och kan ibland bli ombedda att bidra. Tanken är att barnen skall lära sig allt från att slå fulla slag till puttning, känna till golfens regler, vett och etikett. Fokus för de allra yngsta blir mer inriktat på lek och att skapa intresse för golf. För de äldre barnen är ambitionen att de skall kunna kvalificera sig till ett regelbundet spel på banan. Det slutgiltiga målet att barnen när de når åldern för kömedlemskap, 8 år, får möjlighet att ta grönt kort och spela 9-håls banan på egen hand samt börja träna i klubbens breddträning med klubbens professionella instruktörer som tränare.

Utrustning

Barnen behöver en putter och en järnklubba. Det kommer finnas klubbor att låna från shopen. Det är inte nödvändigt att ta med sig bollar eller bag. Ta gärna med tröja/vindjacka och vattenflaska till träningen. Här anmäler ni er till GKS knatteträning. Betalning sker vid anmälan.

Träningstillfällen

Säsongen är uppdelad på 10 tillfällen maj-sept. Uppehåll från midsommar till mitten av augusti. Pris 1 200 kr/barn. Flera barn? Familjepaket: 1 800

Lördagsgrupp:
Vår: 9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6
Höst: 15/8, 22/8, 29/8, avslutning vecka 36 med spel på 9-hålsbanan

Söndagsgrupp:
Vår: 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6
Höst: 16/8, 23/8, 30/8, avslutning vecka 36 med spel på 9-hålsbanan

Ansvariga föräldratränare säsongen 2020 är Wilhelm Burman (0763274874, wilhelm.burman@hotmail.com) och Caroline Nordenvall (caroline.nordenvall@ki.se)

OBS! Sprid gärna informationen om knatteträningen till vänner och bekanta.