KNATTETRÄNING SALTSJÖBADENS GK

Knatteträning 2019

Målsättningen med knatteträning är att barn mellan 5 till 7 år, födda 2012–2014, under lättsamma former och umgänge skall lära sig golf.

Verksamheten bygger på engagemang från föräldrarna. Inför varje termin utses 4–6 föräldratränare som blir ansvariga för gruppträningen. Föräldratränarnas engagemang utgår från en styrgrupp som i samråd med idrottskommittén arrangerar och planerar verksamheten. Övriga föräldrar förväntas av säkerhetsskäl vara närvarande under samtliga träningar och kan ibland bli ombedda att bidra.

Tanken är att barnen skall lära sig allt från att slå fulla slag till puttning, känna till golfens regler, vett och etikett. Fokus för de allra yngsta blir mer inriktat på lek och att skapa intresse för golf. För de äldre barnen är ambitionen att de skall kunna kvalificera sig till ett regelbundet spel på banan. Det slutgiltiga målet att barnen när de når åldern för kömedlemskap, 8 år, får möjlighet att ta grönt kort och spela 9-hålsbanan på egen hand samt börja träna i klubbens breddträning med klubbens professionella instruktörer som tränare.

Utrustning
Barnen behöver en putter och en järnklubba. Det kommer finnas klubbor att låna från shopen. Det är inte nödvändigt att ta med sig bollar eller bag. Ta gärna med tröja/vindjacka och vattenflaska till träningen.

Knatteträning 2019

Här anmäler ni er till knatteträningen. Betalning sker vid anmälan.

Grupper:
Lördagar kl. 09:00 - 10:00
Söndagar kl.15:00 - 16:00

Säsongen är uppdelad på 10 träningstillfällen planerade från maj till september. Uppehåll från midsommar till mitten av augusti. Pris 1 200 kr/barn. Pris flera barn per familj: 1 800 kr

Träningstillfällen
Lördagsgrupp: 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6
Söndagsgrupp: 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6, 16/6

Sommaruppehåll

Lördagsgrupp: 17/8, 24/8, 31/8, 7/9 (Avslutning med spel på niohålsbanan)
Söndagsgrupp: 18/8, 25/8, 1/9, 7/9 OBS! lördag (Avslutning med spel på niohålsbanan)

Ansvarig föräldratränare för säsongen 2019 är:
Filippa Wijkström Kontakt: 0701-69 30 40 eller filippa.wijkstrom@mag.bonnier.se

Vi behöver fler föräldrar som engagerar sig och som främst tar ansvar över lördagsgruppen. Skulle du vilja bli ”föräldratränare”?  Det är ett roligt uppdrag som bara kräver entusiasm och närvaro vid ett träningstillfälle i veckan. Kontakta då gärna Filippa eller Idrottskommittén.

/Idrottskommittén genom Fredrik Bengtsson