Golfäventyret

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är korta samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden.

Fyra steg

Träningen utgår från spelet. Först börjar barnen spela och träna på 30-banan, som har de lättaste övningarna, och gör alla övningar och utmaningar. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Level 1: 30-banan
Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du att träna och testa på de olika slagen.

Level 2: 50-banan
Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård.

Level 3: 100-banan
Nu gäller det att klara 100-banan, som spelas från röd tee (par 3) och 100 m markeringen (par 4 och 5) på vår 9-hålsbana. Du lär dig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du lär dig hur du tar dig fram på banan och vet hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

Får barnen Grönt kort?
Ja, om man använder Golfäventyret och följer de olika banorna och utmaningarna innebär det att barnen tränar och spelar sig till Grönt Kort. Det är inte spel- eller teoriprov som tidigare. I Golfäventyret får varje barn ta den tid han/hon behöver för att ta sig ut på stora banan och spela med handicap. När de nått nivån för 100-banan (spelas på 9-hålsbanan) spelar de enligt golfens alla regler och lär sig teori samtidigt. När utmaningarna för 100-banan är avklarade har de tagit sig till nivån för Grönt Kort, har hcp 54 och kan gå ut på banan och spela med handicap. De har fortfarande en del utmaningar för ”Spel på banan med hcp” och fortsätter att utvecklas med hjälp av Golfäventyret.

För att kunna registrera hcp 54/Grönt kort behöver man som junior vara medlem i 9-hålsbanan. Gör medlemsansökan här.