Golfäventyret

Golfäventyret är barnens väg in i golfen. Genom att träna och stegvis ta sig igenom olika roliga utmaningar lär sig barnet att spela golf utifrån sina egna förutsättningar.

Fyra steg

Barnens väg in i golfen och mot Grönt Kort utgår från en lekfull inställning till lärande, där spelet står i centrum. Golfäventyret är strukturerat utifrån fyra olika nivåer – levels – som barnet ska bocka av genom att klara olika utmaningar och quiz. Regelbundet spel (träning) för barnet närmare Grönt Kort och den fortsatta utvecklingen som därefter sker på den stora banan.

Så funkar det
Barnen lär sig spelet på korta banor; 30-, 50- och 100-banan. Varje bana motsvarar ett steg (level), som kommer med tillhörande övningar, regler och golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem. Sista steget är spel och utmaningar på den stora banan.

Level 1: 30-banan
Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnet att träna och testa på att de olika slagen. 30-banan spelas på vårt träningsområde.

Level 2: 50-banan
Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett ochbanvård. Här behövs pricksäkerhet! 50-banan spelas på vårt träningsområde.

Level 3: 100-banan
Näst sista steget är 100-banan – här är hålen mellan 40 och 100 meter och man spelar med en riktig golfboll på vår 9-hålsbana från orange tee tillsammans med en fadder. Barnet får lära sig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. I det här steget ingår även att lära sig hur man tar sig fram på banan och hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick. När detta steg är avklarat är barnet godkänt för Grönt Kort.
Barn som är med i breddträningen bokar starttid och betalar greenfee i receptionen för att spela fadderrundorna på 9-hålsbanan.

Level 4: Spel på stora banan
När barnet har klarat 100-banan är det redo att spela på båda våra banor med handicap 54, och fortsätta utvecklas med de utmaningar som hör till detta steg. Barnet får med fördel gärna börja spela från främre tee och flytta längre bak när hen känner sig redo.
För att kunna boka starttid och spela efter att man har Grönt kort/hcp 54 behöver man vara medlem. Gör medlemsansökan här.

golfäventyret.se finns länkar till quizen samt nedladdningsbara scorekort för varje bana.

I det fysiska Golfäventyret-häftet finns olika övningar och utmaningar som hjälper barnet att ta steg för steg i sin utveckling.