Golfäventyret

Golfäventyret är barnens väg in i golfen. Genom att träna och stegvis ta sig igenom olika roliga utmaningar lär sig barnet att spela golf utifrån sina egna förutsättningar.

Fyra steg

Barnens väg in i golfen och mot Grönt Kort utgår från en lekfull inställning till lärande, där spelet står i centrum. Golfäventyret är strukturerat utifrån fyra olika nivåer – levels – som barnet ska bocka av genom att klara olika utmaningar och quiz. Regelbundet spel (träning) för barnet närmare Grönt Kort och den fortsatta utvecklingen som därefter sker på den stora banan.

Så funkar det
Barnen lär sig spelet på korta banor; 30-, 50- och 100-banan. Varje bana motsvarar ett steg (level), som kommer med tillhörande övningar, regler och golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem. Sista steget är spel och utmaningar på den stora banan.

Level 1: 30-banan
Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnet att träna och testa på att de olika slagen. 30-banan spelas på vårt träningsområde.

Level 2: 50-banan
Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett ochbanvård. Här behövs pricksäkerhet! 50-banan spelas på vårt träningsområde.

Level 3: 100-banan
Näst sista steget är 100-banan – här är hålen mellan 40 och 100 meter och man spelar med en riktig golfboll på vår 9-hålsbana från orange tee tillsammans med en fadder.

Level 4: Spel på stora banan
När barnet har klarat 100-banan är det redo att spela på båda våra banor med handicap 54, och fortsätta utvecklas med de utmaningar som hör till detta steg. Barnet får med fördel gärna börja spela från främre tee och flytta längre bak när hen känner sig redo.

Grönt kort/hcp 54

Barn under 13 år har två alternativ:
1. Göra Golfäventyret Level 3 - klara 28 av 30 utmaningar samt spela 100-banan på 9-hålsbanan på 45 slag eller mindre.

2. Spela 9 hål tillsammans med fadder från främre slopad tee och få minst 18 poäng samt klara teorifrågorna på Level 1-3 som finns på golfäventyret.se. Fyll i din e-postadress och få svaren skickade till dig så du kan visa upp ditt resultat.
Det går även bra att göra teoriprovet för vuxna på Grönt kort-webben.

Att ovanstående är avklarat och bekräftas av tränaren med en signatur i boken Golfäventyret, sedan godkänner klubben hcp 54.

Juniorer 13 år och äldre
För juniorer som är 13 år eller äldre gäller samma krav som för vuxna för Grönt kort.
- Genomgå en nybörjarkurs eller likanande
- Godkänt teoriprov på Grönt kort-webben
- Klara spelprovet tillsammans med fadder

Fadderrundor

För att få spela fadderrundor på GKS krävs att man gått utbilning på klubben eller att att man är medlem i GKS. Greenfeeavgift ska alltid erläggas vid fadderrundor om man inte är medlem med fritt spel. Tidsbokning och betalning sker i receptionen.
Fadder ska vara minst 18 år och ha hcp 36 eller bättre. Undantag kan godkännas av klubben.

Spel på banorna
För att spela på GKS krävs, oavsett ålder, Grönt kort/hcp 54 och aktivt medlemskap i en golfklubb. Detta gäller även deltagare i GKS träningsverksamhet. Greenfeeavgift ska alltid erläggas om man inte är medlem med fritt spel.
Gör medlemsansökan direkt via hemsidan eller genom att kontakta kansliet.