Policy speltempo

Saltsjöbadens Golfklubb är i den angenäma situationen att ha en full medlemsstock för första gången på väldigt många år. Detta medför att vi har en högre beläggning ute på banan och tempot på båda våra banor blir en än mer viktig aspekt. Klubben går nu ut med en policy som ska vara en grund där vi tillsammans kan hjälpas åt med att få ett bra flöde på rundorna och med det en trevligare upplevelse ute på banan. Många tror att snabbare spel handlar om att jäkta. Men stressade golfare spelar varken bra eller snabbt. Här är guiden som hjälper dig att kapa rondtiderna utan att behöva springa runt banan.

Klara, färdiga, slå

Var beredd att slå vid din tur och låt aldrig någon behöva vänta på dig. Slå också om du är redo även fast du ligger närmare hål än dina medspelare.

Leta boll tar tid

Låt inte partiet bakom vänta längre än 30 sekunder när ni letar boll och leta aldrig längre än tre minuter. Kanske är det lika bra att spela på den provisoriska bollen om du kör sällskapsrond?

Genomsläpp lönar sig

Låt snabbare partier gå igenom. Stressen släpper, spelet blir bättre och tempot går upp. Med lite tur har den snabba tvåbollen ordnat ett tomt hål bakom sig

Släpp igenom direkt

Vänta inte på ett bättre tillfälle. Ett genomsläpp tar visserligen både tid och kraft men det är lika bra att rycka av plåstret, inte dra av det långsamt.

Preja inte någon av vägen:

Jaga inte framförvarande boll, de blir bara stressade och motvilliga att släppa igenom.