Sponsorbrev Saltsjöbadens GK 2015-04-25

Bäste sponsor och samarbetspartner

Välkomna till en ny, härlig säsong. Nu är båda banorna öppna med ordinarie greener och ni är varmt välkomna att komma och spela.

Upptakt med golf och inspiration 12 maj

Jag vill hälsa er alla välkomna till årets upptakt den 12 maj. I år hjälper vi till att få fart på golfsvingen efter vintern med en clinic tillsammans med våra tränare.

Efter golfen bjuder vi på middag som avslutas med en inspirerande stund med Jörgen Oom. Om ni inte redan anmält er, klicka här för att läsa mer om Jörgen och anmäla er.

Älskad utmaning sedan 1929 skriver ny historia

Saltsjöbadens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar. Hos oss har medlemmar och gäster svingat sina klubbor sedan 1929. Nu skriver vi ny historia med vår nya medlemskategori under namnet Solsidan, ett greenfeemedlemskap med lokal anknytning där man samtidigt blir en del av den fina gemenskapen på Saltsjöbadens Golfklubb.

Som medlem får man:

• ett aktivt golf-id med tillgång till ”MinGolf” på golf.se
  • SGF-ansluten – du kan spela på alla banor där greenfeegäster accepteras
  • tidningen Svensk Golf
  • delta i olika aktiviteter i Solsidan
  • dessutom spela på vår fina 9-hålsbana för endast 90 kr/dag

Lördagen den 16 maj har vi en officiell invigning av Solsidanmedlemskapet där Felix Herngren och eventuellt ytterligare någon från Solsidanproduktionen kommer att delta.

Mats Candinger
Klubbchef Saltsjöbadens Golfklubb

Nya i gänget

I år vill vi hälsa följande, nya företagspartners välkomna i gänget:

MåBra - Texas Longhorn - Ernst & Young - Normbygg - Nacka Service Center

Banchefen informerar

Nu när banan öppnar och tillväxten är liten, är det extra viktigt att laga nedslagsmärken och försöka göra så lite slitage på de skadade områdena på greenerna som möjligt. Det är is och köldskador, och tillväxten är god i dessa, men plantorna är extra känsliga.

Vi startar med blåa flaggor tills det går att flytta runt flaggorna, sedan kommer färgsystemet åter. Vit-långt bak, Gul-mitten, röd-kort.

Om möjligt lägg tillbaka det gräs som slås upp från fairway, även om det inte blir en torva. Det är fullt med frön och plantor i tillväxt, som får chansen att återetablera sig, samma gäller på Tees. Vi har bara ute gula och röda markeringar medan de sista förberedande jobben pågår.

Då vi är kort på personal, hoppas vi på lite överseende på de arbeten som måste utföras här under våren och visar lite extra hänsyn så vi får i ordning banorna så snabbt det går.

/Magnus

Företagsspelrätter och greenfeecheckar

För er som har spelrätter och/eller greenfeecheckar finns dessa upplagda på ert företagskonto och räknas automatiskt av vid spel. Vi är tacksamma om ni redan vid bokning uppger företaget, vars konto spel ska registreras på.

Önskar ni greenfeecheckar i pappersformat är ni välkomna att meddela oss detta.