Nyhetsbrev 2021-07-15
Efter 36 håls spel i tryckande värme och lika resultat, 140 slag, stod uppgörelsen om vinsten av årets upplaga av Saltsjöbadskannan mellan Christoffer Hammar från Saltsjöbadens GK och Stefan Idstam från Stockholms GK.

Särspelet började på hål 17 där Christoffer knockade sin motståndare direkt med en birdie och i och med det stod som ensam vinnare i tävlingen.

Vi vill tacka deltagare och de funktionärer som fanns på plats under hela tävlingen för att ni var med och gjorde Saltsjöbadskannan anno 2021 till en väldigt bra tävling.

Avslutningsvis gratulerar vi vinnaren Christoffer Hammar till sin första seger i Saltsjöbadskannan, mycket bra spelat!

Nu är seriespelet div 1 igång för fullt och GKS lag har inlett med två fina foursomerundor.

De dagar när seriespelet pågår, 15-17/7, har vi lagt startförbud hela dagarna för att kunna parera för eventuella förseningar och spelavbrott pga åska eller annat. Vi kommer löpande att släppa tider om och när vi ser att vi kan.

Så håll utkik efter bokningsbara tider som dyker upp med kort varsel i MinGolf. Det finns redan nu tider i eftermiddag och på lördag att boka!

Planerade banarbeten

Vi har tidigare meddelat att banan är stängd måndag 19/7, hela dagen, och tisdag 20/7 fram till klockan 12:00 för större arbeten på våra greener. Den extrema värmen under tävlingarna, Saltsjöbadskannan och seriespelet, där banan har topptrimmats gör att vi beslutat att göra en light-version av de planerade arbetena för att inte stressa greenerna för hårt. Åtgärderna begränsas till vertikalskärning och dressning, den planerade luftningen sker vid ett senare tillfälle.

Det innebär att vi släppt startförbudet från måndag 19/7 klockan 12:00 och framåt.

Saltsjöbadens Golfklubb är i den angenäma situationen att ha en full medlemsstock för första gången på väldigt många år. Detta medför att vi har en högre beläggning ute på banan och tempot på båda våra banor blir en än mer viktig aspekt. Klubben går nu ut med en policy som ska vara en grund där vi tillsammans kan hjälpas åt med att få ett bra flöde på rundorna och med det en trevligare upplevelse ute på banan. Många tror att snabbare spel handlar om att jäkta. Men stressade golfare spelar varken bra eller snabbt. Här är guiden som hjälper dig att kapa rondtiderna utan att behöva springa runt banan.

Klara, färdiga, slå
Var beredd att slå vid din tur och låt aldrig någon behöva vänta på dig. Slå också om du är redo även fast du ligger närmare hål än dina medspelare.

Leta boll tar tid
Låt inte partiet bakom vänta längre än 30 sekunder när ni letar boll och leta aldrig längre än tre minuter. Kanske är det lika bra att spela på den provisoriska bollen om du kör sällskapsrond?

Genomsläpp lönar sig
Låt snabbare partier gå igenom. Stressen släpper, spelet blir bättre och tempot går upp. Med lite tur har den snabba tvåbollen ordnat ett tomt hål bakom sig

Släpp igenom direkt
Vänta inte på ett bättre tillfälle. Ett genomsläpp tar visserligen både tid och kraft men det är lika bra att rycka av plåstret, inte dra av det långsamt.

Preja inte någon av vägen:
Jaga inte framförvarande boll, de blir bara stressade och motvilliga att släppa igenom.

Som GKS-medlem kan du ta del av fina erbjudanden från våra partners.

Klicka här för att läsa mer.