Nyhetsbrev 2021-06-21
Den 23 juni kommer hälften av klubbens medlemmar att få den första enkäten av årets medlemsundersökning, Players 1st i sin mailkorg. OBS! att den kan hamna i skräpkorgen.

För oss på klubben är dina svar viktiga och vi tackar på förhand för att du tar dig tiden att delta.

Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 370 svenska golfklubbar deltar. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

För oss i klubbens ledning är Players 1st ett utmärkt verktyg för att få reda på hur ni medlemmar ser på verksamhet och anläggning. Resultatet används i styrelsens och klubbledningens arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid.

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen under golfsäsongen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Den andra undersökningen skickas ut den 25 augusti, för dig som inte får en mailinbjudan nu i juni.

Återigen, stort tack för din medverkan!

GKS-veckan spelas i år under fyra dagar, 28-31/7. Det blir en golfvecka med spännande nyheter, uppskattade spelformer och trevliga middagar.

Vissa av tävlingarna kan ni anmäla er till redan nu, några detaljer återstår innan alla tävlingar är öppna för anmälan. Boka av datumen i kalendern och missa inte att anmäla er till tävlingarna.

Nu med korrekta tävlingsdagar

Speldatum Tävling Spelform
Onsdag 28/7 Volvo World Golf Challenge Fyrboll
Torsdag 29/7 Standup-golfen 6+6+6
Fredag 30/7 John Deere Classic Slagtävling/slaggolf
Lördag 31/7 92-årsgolfen Poängbogey

Läs mer och anmäl er i MinGolf.

Saltsjöbadens Golfklubb är i den angenäma situationen att ha en full medlemsstock för första gången på väldigt många år. Detta medför att vi har en högre beläggning ute på banan och tempot på båda våra banor blir en än mer viktig aspekt. Klubben går nu ut med en policy som ska vara en grund där vi tillsammans kan hjälpas åt med att få ett bra flöde på rundorna och med det en trevligare upplevelse ute på banan. Många tror att snabbare spel handlar om att jäkta. Men stressade golfare spelar varken bra eller snabbt. Här är guiden som hjälper dig att kapa rondtiderna utan att behöva springa runt banan.

Klara, färdiga, slå
Var beredd att slå vid din tur och låt aldrig någon behöva vänta på dig. Slå också om du är redo även fast du ligger närmare hål än dina medspelare.

Leta boll tar tid
Låt inte partiet bakom vänta längre än 30 sekunder när ni letar boll och leta aldrig längre än tre minuter. Kanske är det lika bra att spela på den provisoriska bollen om du kör sällskapsrond?

Genomsläpp lönar sig
Låt snabbare partier gå igenom. Stressen släpper, spelet blir bättre och tempot går upp. Med lite tur har den snabba tvåbollen ordnat ett tomt hål bakom sig

Släpp igenom direkt
Vänta inte på ett bättre tillfälle. Ett genomsläpp tar visserligen både tid och kraft men det är lika bra att rycka av plåstret, inte dra av det långsamt.

Preja inte någon av vägen:
Jaga inte framförvarande boll, de blir bara stressade och motvilliga att släppa igenom.

För att banan ska hålla under hela säsongen krävs regelbundet lite större renoverings/skötselåtgärder. När dessa åtgärder genomförs behöver vi stänga banan för att ge vårt banteam fri tillgång till banan.

Följande tider gäller för banarbeten:

måndag 21/6 hela dagen
tisdag 22/6 00:00-11:00
måndag 19/7 hela dagen
tisdag 20/7 00:00-09:00
måndag 13/9 hela dagen
tisdag 14/9 hela dagen

Som GKS-medlem kan du ta del av fina erbjudanden från våra partners.

Klicka här för att läsa mer.