Nyhetsbrev 2020-04-01
Torsdagen den 9/4, skärtorsdagen, inleder vi påsken med en härlig påskpresent, 18-hålsbanan öppnar med ordinarie greener. Jag tror att många kommer att uppskatta möjligheten att spela golf i dessa tider och efter några vårar med utmaningar och sen öppning av 18-hålsbanan är vi nu glada att kunna öppna rekordtidigt.

Båda våra banor har övervintrat bra vilket ger oss goda möjligheter att få spela på minst lika fina spelytor som vi vant oss vid de senaste åren. Vår course manager, Alex, med personal arbetar nu intensivt med förberedelser inför öppning. Den tidiga starten gör dock att vissa vårarbeten, som vi normalt sett hinner göra innan banan öppnar för spel, i år kommer att ske efter vi öppnat. Vi hoppas och tror att ni har överseende med det.

Sedan den 6/4 är ordinarie greener öppna på 9-hålsbanan. Vi låter dock 1:ans green vila lite till och spelar på en provisorisk green ytterligare ett tag för att växtligheten ska komma igång ordentligt och för att de nytorvade områdena ska sätta sig. 

Vi önskar er en riktigt Glad Påsk.


Nu är tidbokningen för 18-hålsbanan öppen. Välkomna att boka era speltider.

Följande bokningsregler gäller 2020:

Medlem kan boka starttider så långt i förväg man önskar enligt följande:

  Antal samtidiga bokningar varav helg
 Fullvärdig medlem  3 1
 Vardagsmedlem 2  
 Yngre senior 22–36 år 2 1
 Efter jobbet-medlem 2 1
 9-hålsmedlem 3 1
 

Fullvärdig medlem kan boka varje tid 10 minuter i hel timme, 08:00-17:00 (tidigare på plats-tider), mellan 1 och 3 dagar i förväg. Ej bokade tider öppnas för ordinarie bokning samma dag.


Vi vill, i den speciella situation vi befinner oss, att medlemmar och gäster ska känna sig trygga på golfklubben. Att begränsa smittspridningen av Corona-viruset måste vara vårt personliga ansvar nu och därför följer Saltsjöbadens Golfklubb de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter utfärdar och uppmanar alla som vistas på klubben att göra detsamma. . 

Tänk på följande vid besök på klubben:

Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

 • Stanna hemma när du är sjuk.
 • Var uppmärksam på symtom på covid-19.
 • Tvätta händerna ofta.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Om inte tvål och vatten finns tillgängligt, använd handsprit.

Vid bokningar:

 • Boka via nätet (MinGolf eller appen MG-bokning) eller telefon, 08-717 01 25.
 • Ankomstregistrera via appen MG-bokning eller telefon, 08-717 01 25.
 • Betalning sker via MinGolf eller appen MG-Bokning.

Om du är osäker på hur du använder Min Golf eller appen MG Bokning i din telefon, fråga så förklarar vi gärna!
 

Vid klubbhuset

 • Stanna, om möjligt, utanför klubbhuset – klubben tillåter ankomstregistrering via nätet eller telefon.
 • Var extra noga med hygienen vid eventuella toalettbesök – inomhus eller toaletterna på banan.
 • Använd digitala scorekort om möjligt.

På banan

 • Ta inte i hand - inga high fives.
 • Håll avstånd till dina medspelare och nästa boll vid kö på banan.
 • Samtliga bunkerkrattor och sboltvätter är borttagna för att minimera antalet möjliga kontaktytor. Istället för krattan ber vi er jämna ut bunkersanden med klubban eller foten.
 • Greenflaggor på banan kommer att sitta kvar men botten på hålkoppen kommer att höjas så att bollen enkelt kan tas upp ur hålet. 
 • Låt flaggstången sitta kvar i hålet hela tiden.

Läs mer om:Självklart kan ni få personlig hjälp i reception och kansli men vi ber er i möjligaste mån att kontakta oss via mail och telefon.

Vår ambition är att din golfupplevelse skall hålla hög standard men vi måste inse att servicegraden och kvalitén kommer försämras något. Vi ber er om förståelse för detta.Vi följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Golfförbundets råd och rekommendationer och ställer in all tävlingsverksamhet fram till den 30 juni 2020.

SGFs skarpa rekommendation till golfdistriktförbund och golfklubbar är att folkhälsan - och golfens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus och att golfdistriktsförbund och golfklubbar ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tillsvidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning).

Läs mer här.


Från och med den 9 april gäller följande öppettider:

Reception 08:00-17:00 alla dagar

Kansli 08:00-17:00 måndag-fredag

Vagnbodar och omklädningsrum 07:00-22:00 alla dagar

För öppettider i shop och restaurang, klicka här.