Nyhetsbrev 2019-08-13
KM Vinnare Herrar
KM vecka

Under förra veckan med start i torsdags har det spelats klubbmästerskap.
KM veckan började med att kora vinnare i Kategori H60-H80 samt D60-D70 och sedan under helgen korades
vinnare i kategori D40 samt H30-H50 samt Dam och Herrklassen.

Samtliga kategorier spelades över 36 hål samt damklassen medans herrklassen avgjordes över 54 hål.

Banan var som vanlig i toppskick och vi tackar vädergudarna för att det inte blev mer regn än vad det blev.

Vi gratulerar samtliga vinnare.

Segrare Klubbmästerskap herrar

Herrklassen Henrik Sohlberg
H30 David Källström
H40 Mathias Lindeberg
H50 Nils Lindeblad
H60 Göran Östlin
H70 Rolf Holme
H80 Owe Jonsson
Junior Ludvig Wijkström

Km Vinnare Damer
Damklasserna spelades även dessa med start redan under torsdagen med D60 och D70.
Alla damer som valde att ställa upp kämpade väl och under helgen spelades Dam KM samt kategori D40 över 18 hål på lördagen och 18 hål under söndagen.

Vi gratuelarar samtliga vinnare

Segrare Klubbmästerskap Damer

Damklass Rita Fernholm
D40 Rita Fernholm
D60 Annika Lindstedt
D70 Helene Von Garrelts

Bokning på 9-hålsbanan
Vi har nu använt oss av Sweetspot som bokningssystem på 9-hålsbanan under snart 2 månader. Vi valde att testa detta system då vi ville underlätta bokningen och bokningsvilkor.
Vi upplever tyvärr att detta sysem inte tillgodoser vad vi vill åstakomma och har nu gått tillbaka till att använda GIT.

Detta innebär att man kan boka genom både Sweetspot och MinGolfbokning men betalning kan framöver ENDAST ske via appen MinGolfbokning.

Detta innebär att det gamla Swisch nummret nu har upphört och Swisch fungerar endast som betalning via appen MinGolfbokning.

Vi hoppas att detta ska underlätta för oss alla.

Tack för er förståelse.

Regeltips från Gunnel.
Med anledning av lite missförstånd och regelfrågor angående nedslagsmärken från några medlemmar i klubben vill jag förtydliga följande:

Alla nedslagsmärken på green får lagas oberoende om bollen ligger på eller utanför green. Är nedslagsmärket delvis på och utanför green får hela nedslagsmärket lagas.

Nedslagsmärken, hål eller torvor får inte lagas eller förbättras i spellinjen på spelfältet, ej heller ta bort sand eller lös jord på spelfältet.
Undantag om en annan spelare gör ett nedslagsmärke eller slår upp en torva eller sand framför din boll i din spellinje så får du laga och ta bort torvan och sanden så dina förutsättningar är desamma som när din boll landade.

Om din boll ligger i en sluttning och du efter slaget ser att bollen rullar tillbaka nedför sluttningen och du då lagar nedslagsmärke eller trycker ner en torva i avsikt att få ett bättre läge för bollen i nästa slag - blir det allmän plikt =2 slag. Om du lagar i sluttningen av omsorg av banan och inte är medveten om att bollen rullar tillbaka är det ingen plikt!

//Gunnel Bring

Distriktdommare

Kommande tävlingar
Den 17/8 spelas Visit Cyprus äkta makar vandringspris.
Efter tävlingen den 17:e kommer Per från köket stå redo att grilla högrevsburgare vid vår utegrill med massa goda tillbehör.
Mat kommer att finnas på grillen från klockan 11:00.

Ingen föranmälan krävs.

Erssons kräftgolf den 24/8
Efter förra årets succe kommer Erssons tillbaka och är huvudsponsor till denna tävling.
Detta år kommer vi ha en kanonstart klockan 08:00 och kräftskiva och prisutdelning på kvällen.

Efter alla spelat klart kommer det vara lite aktiviteter vid klubbhuset... häng kvar vid klubben så får du veta vad.

Anmälan till tävlingar sker som vanligt via MinGolf.se

Medlemsförmåner
Missa inte erbjudanden från GKS partners till dig som medlem. Alla medlemsförmåner hittar du på hemsidan,klicka här.