Nyhetsbrev 2019-08-20
Kommande tävlingar

Erssons kräftgolf den 24/8
Efter förra årets succe kommer Erssons tillbaka och är huvudsponsor till denna tävling.
Detta år kommer vi ha en kanonstart klockan 08:00 och kräftskiva och prisutdelning på kvällen.

Under eftermiddagen har vi aftergolf på klubben och mellan 16:30-17:30 har restaurangen ett jazzband som spelar.

Anmälan till tävlingen sker som vanligt via MinGolf.se och startavgiften är 250 kr per person.
I startavgiften ingår kvällens kräftskiva exklusive dryck.
(sista anmälningsdag imorgon onsdag)

Resultat Visit Cyprus Äkta makar
56 förväntansfulla par kom till start och alla hoppades på en resa till Cypern med sol, värme & golf!
Spelformen var flaggtävling och dessa vajade i vinden från fairway på hål 17 och framåt.
Vinnarna Pirjo & Ilmari Rennelind hålade ut på 19e hålet som räckte till seger.
Det generösa förstapriset innehöll: flygresa, boende på lyxigt hotell en vecka och golf på Cypern för två personer. Vi vill tacka vår generösa sponsor Visit Cyprus för alla fina priser samt en fin goodiebag som alla tävlande fick.

Regeltips från Gunnel.
Droppningsförfarande vid röda pliktområden.

Bollens skärningspunkt vid vattenhindret är referenspunkten. Banan består av 5 områden: spelfältet, green , bunkrar, tee och pliktområden.
Man får droppa på banan inom 2 klubblängder från referenspunkten dvs även på green, dock ej närmare hål, detta är ett av tre möjliga lättnadsalternativ.
Bollen måste stanna inom lättnadsområdet. Om lättnadsområdet innehåller 2 olika områden på banan så gäller att: om bollen tar mark på foregreen och rullar in på green skall bollen droppas om och om bollen tar mark på green och rullar ut på foregreen eller semiruff så skall bollen droppas om.
Man får således droppa på banan - ej bara på spelfältet. Dock får alltså den droppade bollen inte rulla in på annat område på banan trots att bollen är inom lättnadsområdet.

Detta gäller såleds om din boll hamnar i det röda pliktområdet på tex hål 10.

Se regel 17:1d för mer information och andra alternativ för lättnad.

// Gunnel Bring

Medlemsförmåner
Missa inte erbjudanden från GKS partners till dig som medlem. Alla medlemsförmåner hittar du på hemsidan,klicka här.