Nyhetsbrev 2019-06-19
Kära medlemmar,
Banan börjar se ganska tilltalande ut nu. Spelytorna blir bättre och bättre. Alla greener och foregreens på banan har idag dressats och på fredagen kommer klipphöjden på greenerna att minskas till 3,7 mm.

Nästa vecka sänker vi klipphöjden ytterligare.

Greenerna kommer att öka i fart och jämnhet betydligt under de närmaste 2 veckorna. Tees och foregreens visar god torvdensitet nu och klipphöjden är här 9 mm.
Fairways är också mycket bättre och de kommer att minska i klipphöjd från 15 mm till 13,5 mm före helgen.
Alla bunkrar kontrolleras för närvarande för sanddjup, och vid behov tillsätts lite extra sand. Vi kommer också att se till att det finns ett jämnt lager sand i botten av alla bunkrarna

Jag kommer tillbaka nästa vecka med en annan uppdatering.

vänliga hälsningar Alex med team.

Bokningsregler
Inför säsongen 2019 förändras tidsbokningen på Saltsjöbadens GK genom att alla personer i bollen behöver vara identifierade med golf-id när du bokar en starttid.

Förändringen beror på alla de olika fördelar som medförs med registrerade golf-id:
  • Enkelt kunna se sina bokade tider i Min Golf/Min Golf Bokning.
  • Smidigt kunna göra en hcp-justering efter en avslutad rond.
  • Underlättad kommunikation med receptionen vid om- eller avbokning av tider samt vid ankomstanmälan.
  • Användning av olika appar för golfspel, såsom Min Golf Bokning, On Tag, Sweetspot, Game Book, Caddee mfl. kommer bli mer funktionellt, bl.a. för scorehantering.

Vad gäller för avbokningsregler?

En bokad tid som inte ska användas ska avbokas i så god tid innan som möjligt, dock senast 2 timmar innan aktuell starttid för att kunna ge möjlighet för andra medlemmar eller gäster att boka tiden.

Bokad starttid kan avbokas utan kostnad senast 2 timmar innan bokad tid. Sker avbokning senare debiteras bokaren starttidens ordinarie greenfee, för medlem 300 kr.

Bokaren är ansvarig för samtliga spelare i bokningen och fakturering sker i efterskott till bokaren för spelplatser som inte betalats, avbokats eller ankomstregistrerats i tid. Kan du inte komma till en bokad tid utgår ingen avgift om någon annan kommer i ditt ställ

Vi från receptionen ber er att boka era starttider via mingolf eller lämplig app. Just nu rings det in för många bokningar.
Vi vill försöka ge bästa service över disk för medlemmar och gäster som är på plats. Tack för hjälpen!

GKS Veckan
Se till att ha tid att spela golf under vår tävlingsvecka 24-27 juli.

Många tävlingar är redan öppna för anmälan.

Veckan avslutas med  90- års golfen då vi firar att klubben fyller jämt.

Välkomna

Regeltips från Gunnel
Under mina regelutbildningar pratade vi om att vi kanske skulle ha en lokal regel på hål 5 så att man kan få droppa på motsatta sidan av skärningspunkten.
I de nya golfreglerna regel 17 pliktområden gäller det att man inte får droppa på motstående sida av skärningspunkten vid rött pliktområde!
Saltsjöbadens golfklubb har ingen lokal regel på något hål som ger oss den möjligheten!

Hål 5 har ett dike som börjar i höjd med röd tee och med tanke på nuvarande markeringarna (smalt dike) så kan man droppa sig ut på vägen även om bollen har sin skärningspunkt på skogssidan. Observera att vilken skärningspunkten än är så kan man inte droppa sig fri från vägen bort från diket om man inte är vänsterspelare.
Droppa istället direkt på flagglinjen, uppskattad, alternativet är att gå tillbaka till tee och slå bollen!

Funktionärer till Saltsjöbadskannan 1/7
Vill du ställa upp som funktionär under Saltsjöbadskannan?

Att arrangera en tourtävling kräver mycket arbete och vi behöver er hjälp.

Vi kommer försöka att dela upp dagen med ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.
Man behöver inga kunskaper utan vi hjälper er med arbetsuppgifter.

Vi kommer behöva hjälp med bla:

Forecaddie (hjälpa spelarna med att se vart bollarna tar vägen)
Starter (Välkomna spelarna till tee och informera vad som gäller under dagens spel)
Rangen (Hålla iordning)

Tävlingsledare är Mats Candinger och Johan Wijkström

Alla som ställer upp bjuder klubben på lunch och fika.

Tycker du detta låter kul? var snäll att anmäla dig till Peter på kansliet på mail:Kansli@saltsjobadengk.se

Våra öppettider
Öppettider  Reception/shop
Fredag 08:00-14:00
Lördag 08:00-17:00
Söndag  08:00-17:00

Restaurang
Fredag  08:00-14:00
Lördag  10:00-18:00
Söndag 08:00-18:00

Medlemsförmåner
Missa inte erbjudanden från GKS partners till dig som medlem. Alla medlemsförmåner hittar du på hemsidan,klicka här.