Nyhetsbrev 2015-04-22 Saltsjöbadens Golfklubb

Nu öppnar 18-hålsbanan!

Torsdagen den 23 april öppnar 18-hålsbanan för spel och tidbokningen är nu öppen.

Tidbokning gäller för tider 06:00-20:00. En tid/timme mellan 08:00-17:00 är endast bokningsbar på plats där första lediga tid inom 1 timme kan bokas. För övrig bokningsinformation och bokningsregler klicka här.

Välkomna att boka tider och spela.

Dags för Klubbmingel

På måndag den 27 april kör vi igång våra informationskvällar, Klubbmingel, för alla som vill ha mer information om klubbens verksamhet, träffa nya golfkompisar eller få svar på frågor. Kommittéer, styrelse och personal kommer att finnas på plats för att svara på frågor och hjälpa till på alla sätt.

Tiden är 18:00-20:00 och vi träffas i klubbhusets restaurang. Nu på måndag träffar ni tävlingskommittén, bankommittén, klubbkommittén samt styrelse och personal. Kom och ställ era frågor, bekanta er med klubbens verksamhet eller kom bara in på en pratstund. Vi bjuder på något att dricka och lite tilltugg.

Kommande klubbmingelkvällar finns följande kommittéer representerade tillsammans med styrelse och personal:

4 maj    kl. 18:00-20:00  Seniorkommittén Marknadskommittén Klubbkommittén

11 maj  kl. 18:00-20:00  Damkommittén Miljökommittén Klubbkommittén

Varmt välkomna och ett extra varmt välkomna till våra nya medlemmar

Mats Candinger
Klubbchef

Banchefens information

Nu när banan öppnar och tillväxten är liten, är det extra viktigt att laga nedslagsmärken och försöka göra så lite slitage på de skadade områdena på greenerna som möjligt. Det är is och köldskador, och tillväxten är god i dessa, men plantorna är extra känsliga.

Vi startar med blåa flaggor tills det går att flytta runt flaggorna, sedan kommer färgsystemet åter. Vit-långt bak, Gul-mitten, röd-kort.

Om möjligt lägg tillbaka det gräs som slås upp från fairway, även om det inte blir en torva. Det är fullt med frön och plantor i tillväxt, som får chansen att återetablera sig.

Samma gäller på Tees. Vi har bara ute gula och röda markeringar medan de sista förberedande jobben pågår.

Då vi är kort på personal, hoppas vi på lite överseende på de arbeten som måste utföras här under våren och visar lite extra hänsyn så vi får i ordning banorna så snabbt det går.

Magnus Olofsson
Banchef

Juniorupptakt på söndag

Vi påminner om att juniorträningen startar med årets juniorupptakt söndagen den 26 april. Samling sker klockan 12:00 vid klubbhuset och vi spelar sedan på 9-hålsbanan.

Välkomna
Idrottskommittén

Golfshopen och restaurangen är öppna

Nu när 18-hålsbanan öppnar för spel så öppnar hela anläggningen med ordinarie öppettider. Klicka här för öppettider.

Välkomna