Saltsjöbadens Golfklubb Nyhetsbrev 2015-04-15

Städdagen den 19 april

Nu är det dags för årets stora vårhändelse, städdagen.

Årets städdag kommer att vara annorlunda de senaste städdagar vi haft, då vi i år kommer att vara mobila och gå ett halvt varv runt banan i två grupper.

Dessa grupper under ledning från oss i banpersonalen och representanter från bankommittén kommer att rensa diken, plocka nedfallna grenar och färdigställa bunkrarna för spel, och vi kommer att börja på hålen 1 respektive 18 och mötas halvvägs.

Som vanligt kommer vi att kunna tillhandahålla viss material, men har man en egen kratta tar man gärna med sig den. Då vi kommer att röra oss i grupper på banan är det viktigt att komma i tid.

Efter städningen bjuder vi i år på gulaschsoppa med bröd och dryck.

Notera att återbetalning av städavgiften ej sker i enlighet med årsmötets beslut.

Vi premierar alla som ställer upp på städdagen med att erbjudas premiärspel på 18-hålsbanan efter städning. Banan är alltså, söndagen den 19 april, endast öppen för deltagare på städdagen och tidbokning sker efter avslutad städning i receptionen.

Väl mött kl.09:00 vid maskinhallen på söndag.

Vill ni läsa mer om banan och se bilder, gå gärna in på facebook: Saltsjöbadens GK Banchef.

Magnus Olofsson
Banchef

Banan öppnar under vecka 17

Vi har för avsikt att öppna 18-hålsbanan under vecka 17. Pågående arbeten med bevattningsanläggningen måste dock färdigställas innan vi öppnar.

Vår banchef, Magnus, ger besked när banan öppnar och vi meddelar självklart detta omgående via nyhetsbrev och på hemsidan.

Klubbmingel

För alla som vill ha mer information om klubbens verksamhet, träffa nya golfkompisar eller få svar på frågor bjuder vi in till Klubbmingel. Kommittéer, styrelse och personal kommer att finnas på plats för att svara på frågor och hjälpa till på alla sätt.

Under 3 måndagkvällar klockan 18:00-20:00 finns olika kommittéer representerade tillsammans med styrelse och personal. Vi bjuder på något att dricka och lite tilltugg. Nedan ser ni vilka som finns på plats respektive datum:

27 april  Tävlingskommittén Bankommittén Klubbkommittén

4 maj    Seniorkommittén Marknadskommittén Klubbkommittén

11 maj  Damkommittén Miljökommittén Klubbkommittén

Varmt välkomna och ett extra varmt välkomna till våra nya medlemmar

Mats Candinger
Klubbchef

Tidbokningen öppen

Tidbokningen är nu öppen från den 1 maj och framåt och ni är välkomna att boka tider. Tidbokningsreglerna är samma som tidigare: ni kan ha 5 starttider bokade varav 1 helgtid och för att kunna boka ytterligare tid måste bokad tid "spelas av".

En tid per timme är "på plats-tid" där första lediga tid, inom 1 timme, endast kan bokas på plats.

OBS! Notera att fr.o.m. i år gäller er starttid från 1:a tee. Detta för att få ett bättre flyt på banan.

Från måndag den 20 april är receptionen öppen alla dagar 08:00-17:00.

Vagnbodar och omklädningrum är öppna 06:00-22:00 måndag till lördag, 07:00-22:00 på söndagar.

När 18-hålsbanan öppnar även shopen med ordinarie öppettider: vardagar 08:00-19:00, helger 08:00-17:00.

Tävlingsprogram 2015

Årets tävlingsprogram är nu klart och det går att anmäla sig till de flesta tävlingar redan nu på MinGolf.

Nytt för i år är att betalning av startavgift sker vid anmälan och är också ett krav för anmälan. Det går självklart också att anmäla sig i golfterminalen och receptionen där betalning av startavgiften också sker vid anmälan.

För att komma till tävlingsprogrammet, klicka här.

Golfrestaurangen är öppen

Nu är restaurangen öppen med lunchservering varje dag. Inom kort öppnar restaurangen med ordinarie öppettider alla dagar.

På städdagen den 19 april har resaturangen ett bunkerkontoerbjudande: Fyll på kortet och få 15 % rabatt!

Juniorupptakt

Vi påminner om att juniorträningen startar med årets juniorupptakt söndagen den 26 april. Samling sker klockan 12:00 vid klubbhuset och vi spelar sedan på 9-hålsbanan.

Välkomna
Idrottskommittén