Idrottskommittén informerar 2021-07-13
Tävlingsgruppen- sommarhälsning mitt i säsong
Fina prestationer

Grattis till er som gick vidare i regionvalet Teen cup som spelades i Fågelbro GK; Nils Svanberg, Evelina Karlsson, Olivia Andersson Törner, Emma Lund och Albert Holmén. Juniorerna spelade förra veckan matchspel, både i JSM Klubblag och Future League (hemmaplan). Grattis till fina resultat för lagen! Och lycka till i nästa omgång, JSM-laget spelar 14–15/8 på Lindö Äng.

Redovisa anmälningsavgiften senast 31/7

Vi förlänger möjligheten till att lämna in blankett för tävlingsersättning till 31/7, för våren och försommarens tävlingar, här hittar ni blanketten.

Tävlingar

Vi vill uppmuntra juniorer i tävlingsgruppen att spela så många tävlingar som möjligt. Nästa Rookie och First- omgång spelas 31/7. Passa gärna på att spela i annat distrikt under semestern, det är enkelt att byta distrikt i Mingolf och på så sätt hitta roliga tävlingar runt om i Sverige. Under sommaren har många klubbar en tävlingsvecka och gå gärna in på respektive golfklubbs hemsida och kika. Den 28–31 juli har klubben sin golfvecka, GKS-veckan.

Mental träning- ANMÄL senast 5/8

Idrottskommittén erbjuder juniorerna i tävlingsgruppen en kurs i mental träning som är av stort värde oavsett ambition och utvecklingsnivå. Kursen är finansierad och framtagen av Riksidrottsförbundet RF-SISU tillsammans med idrottspsykologisk rådgivare och kursledare Fredrik Weibull. Kursen är avgiftsfri men anmälan är bindande.

Kursen ges under tre torsdagar när skolan har börjat och det blir 19/8, 26/8 och 9/9.

Läs mer och anmäl er här innan 5/8, blir vi för få deltagande kommer vi dela utbildningstillfället med juniorer från en av våra grannklubbar.

Funktionärer

Föräldrar till tävlingsjuniorer behöver ställa upp som funktionärer någon gång per år. Det finns ett stort behov av funktionärer redan 15–17/7 då klubben arrangerar SM Herrar, vi har tidigare kommunicerat detta i whatsapp-gruppen. Det är mitt i semestern men har ni möjlighet och tid- ställ gärna upp en halv dag. Kontakta kansli@saltsjobadengk.se

Kika gärna på nedan datum, planera för tävlandet, och vad gäller funktionärer så är det främst på Minitouren och avslutningsdagen som vi behöver föräldrahjälp.

5/8 Tjejligan spelas i Arninge

9/8 Saltsjöbaden är värd för Lilla Sthlm-ligan (07-laget)

12/ 8 Saltsjöbaden är värd för Lilla Sthlm-ligan (08-laget)

13/8 Minitouren i Saltsjöbaden

28/8 Final Tjejligan och Lilla Sthlm -ligan

3/9 Glassgolf på 9-hålsbanan

6/9 Skolmästerskapet

25/9 Avslutning för terminen med tävling på 18-hålsbanan och 9-hålsbanan.

Kalender- Saltis Golftjej

Träff 5 – Fredag 13 augusti kl. 16:30-18:00 Vi spelar Mini Touren tillsammans på 9-hålsbanan (hcp-krav 54) Spel på 100-banan (9-hålsbanan) för de som inte spelar Mini Touren.

Träff 6- Söndagen 22 augusti kl. 14:00-17:00 Träning med Nathalie med roliga utmaningar.

Träff 7 – Fredag 3 september kl. 15:00-17:00 Vi spelar Glassgolf och avslutar med bad i Lundsjön.

Hoppas alla juniorer med föräldrar har en fortsatt fin sommar så ses vi på klubben så småningom!

Mvh Idrottskommittén
(Karin Emanuelli, Fredrik Edwall, Åsa Samuelsson, Carl Stenport och Anders Jönsson)

Tränarteamet